Ontevredenheid over gebruik van HR Analytics

  • by

Helft HR-professionals is ontevreden over stand van zaken HR Analytics

50 Procent van de HR-professionals in heel Europa is ontevreden over de aandacht die HR Analytics momenteel in de sector krijgt en slechts 9 procent is tevreden.

Beeld Helft HR-professionals is ontevreden over stand van zaken HR Analytics

Dit blijkt uit onderzoek van Fosway Group, in samenwerking met SD Worx.

Plannen om te investeren

Hoewel de ontevredenheid hoog is, worden er wel degelijk plannen gemaakt binnen de sector. Meer dan driekwart (76%) van de bedrijven is van plan om meer te investeren in HR-technologie in het algemeen. Bij 68% van de organisaties zal er vooral worden geïnvesteerd in HR Analytics. 45% van de bedrijven gaat zijn investeringen binnen minder dan twee jaar opkrikken en terwijl 65% dat van plan is binnen drie jaar te doen.

Voornaamste drijfveren 

Bijna alle bevraagde organisaties (95%) zijn het erover eens dat hoogwaardige gegevens en analyses belangrijk zijn voor het toekomstige succes van de onderneming. Op de vraag wat de motivatie is voor de investeringstoename, zegt 76% van de ondervraagde bedrijven dat de grootste drijfveer voor het investeren in HR Analytics is dat HR een sterkere strategische zakenpartner wil worden. Volgens zes van de tien (62%) respondenten is de belangrijkste drijfveer voor investering het identificeren van essentieel talent, en 58% zegt dat investeringen beter leiderschap en management mogelijk maken.

Nieuwe HR Analytics (KPI) Module 

Bovenstaande is dan ook precies de reden dat wij een nieuwe HR Analytics (KPI) module hebben ontwikkeld. Wilt u hier meer over meten? Vraag dan hier een geheel vrijblijvende demonstratie aan.
 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/topics/hr-analytics/nieuws/helft-hr-professionals-ontevreden-over-stand-van-zaken-hr-analytics